Bør bryllup betales med kredittkort eller forbrukslån?

Har du funnet partneren i ditt liv, og går med en drøm om å gifte deg med han eller henne? Det er nok en fin drøm, men for mange blir den aldri realisert på grunn av skranglende økonomi. Kanskje må man bare innse at man ikke kan ha det dyre drømmebryllupet man ønsker seg, eller så må man ty til andre løsninger for å finansiere bryllupet. For når brudens far ikke lengre skal betale, så kan det hende man blir nødt til å finansiere bryllupet på andre måter …

Låne penger til bryllup

De fleste bryllup planlegges 1-2 år i forveien. Og hvor mye penger klarer man egentlig å spare på denne relativt korte tiden? Med utgifter på alt fra bolig og bil til barn og studielån, så kan det være vanskelig å finne penger til sparing. Og man har sjeldent 5-10 år på å spare opp et par hundretusener, slik at man kan gifte seg før man fyller 40 år.

Heldigvis finnes det en gunstig løsning. Har man ikke penger selv eller kan låne fra foreldre, så finnes det heldigvis mange velvillige banker som mer enn gjerne låner dere penger. Med et forbrukslån kan dere låne til å finansiere hele bryllupet – med alt fra mat, lokale til brudekjole og øvrig stæsj. Dere bestemmer nemlig selv hva lånepengene skal brukes til, og dere kan låne opp mot 600 000 kroner!

Hvor lurt er det egentlig?

Mange har nok hørt dårlige rykter om forbrukslån. Det er dog ikke slik at man skal tro på alle rykter man hører. Disse lånene er ikke nødvendigvis så «ille» som mange skal ha det til. Egentlig er det kunden (altså dere) det meste går på, for så lenge man lager seg en fornuftig nedbetalingsplan, så vil man egentlig ikke ha noen problemer med et slikt lån.

Det koster naturligvis ekstra å finansiere et bryllup gjennom et forbrukslån. Dere må være forberedt på å betale noen tusenlapper i renter og gebyrer. Men det er det kanskje verdt, når man får gifte seg når man vil, og ikke når økonomien sier at det er greit? Uansett så vil det vanligvis være rimeligere å bruke et lån uten sikkerhet sammenlignet med et kredittkort. Du kan lese mer om kredittkort ved å klikke deg inn her.

Hvor mye man behøver å låne er dessuten helt individuelt. Noen har litt penger fra før av, mens andre synes at 50 000 kroner er mer enn nok for å arrangere et bryllup.

Konklusjon

Det er definitivt mulig å gifte seg, og finansiere bryllupet gjennom et forbrukslån. Så lenge man lager seg en fornuftig nedbetalingsplan så behøver det heller ikke å være en dårlig idé. Jo, lånet vil koste deg mer enn hva det hadde gjort hvis du hadde spart opp penger til bryllupet, men hvem har vel tid til det?

For den som ønsker å gifte seg så snart som mulig, så er et forbrukslån trolig den mest realistiske løsningen. Med mindre man kan be foreldre eller brudens far å betale, slik tradisjonen i gamle dager var. Hvis ikke blir man pent nødt til å ordne det på egen hånd, men løsningene finnes altså der ute!